Vivienne Doeland

Kijkend om mij heen naar de natuur, architectuur en dans, luisterend naar muziek, kan ik mij iedere keer weer verwonderen over de vormentaal waarin ze zich uitdrukken.

Dit probeer ik in mijn werk weer te geven. Spelend met vorm, beweging, maakt muziek zich los en verbindt zich met de beelden. Zo onstaat er een ritmische wisselwerking. De spanningsbogen tussen verbindingen, het balanceren met losse onderdelen, evenwicht laten ontstaan, ritme tussen de bewegingen, daar ben ik steeds naar op zoek. Beweging is de ziel van alle dingen. De architectuur in de beeldhouwkunst.

Geheime bewegingen, holtes, doorkijkjes, verbindingen in steen, koper, lood, hout, glas, beton, etc. Ik wil mij niet laten beperken door materiaalkeuze. Hooguit word ik tegengehouden door het formaat waarin ik iets wil uitdrukken. Sommige beelden zouden heel groot uitgevoerd moeten worden.

In mijn atelier geef ik ook les in steenhouwen. Atelier Avalon is de naam van mijn atelier, dat gevestigd is in de Vlampijpateliers: Vlampijpstraat 50 te Utrecht. Als je op deze link klikt, kun je meer informatie vinden over de cursussen die ik geef.

Op de Vlampijpateliers zijn meer kunstenaars gehuisvest: zie www.vlampijpateliers.nl

Er zijn weer gratis lessen op 6 & 7 oktober van 13:00 tot 18:00 voor cursisten. Het is dan tevens Open Vlampijp Dagen. Aanmelden per mail of per telefoon.


Home